KonMari – 2016

KonMarie – 2016

I början av 2015 läste jag Marie Kondos bok ”Konsten att städa” och skrev om den, under sommaren och hösten har boken som på engelska heter ”The Life-Changing Magic of Tidying Up” bloggats och vloggats en hel del om på kanaler och bloggar jag följer. Min artikel om KonMari är också en av de som får mest trafik här på hemsidan, så 2016 kommer jag att genomföra KonMari metoden!

Rensakonmari

Jag började året med att göra en 31 dagars rensning och organisering av hemmet och jag har även spontanrensat när jag öppnat en låda och skakat på huvudet så en hel del saker har redan blivit utrensade men jag har ett hus, så det finns alltid mer saker!

Jag har rensat massor genom åren i olika omgångar men just nu är jag mer filosofisk än praktisk när det kommer till att värdera det jag äger och varför jag äger det. Det har säkert en del med ålder, finansiell trygghet, personlig utveckling och liknande att göra, jag vet nu mer om vad jag värderar i livet än jag visste för 10år sedan och kan därför göra mig av med saker som jag inte kunde då.

Under januari/februari att gå igenom stegen i boken.

Marie Kondo

Marie Kondo

 1. Kläder
 2. Böcker
 3. Papper
 4. Blandat tex:
 • CD-DVD
 • presenter
 • Kroppsvård
 • Acessorarer
 • Värdesaker
 • El-saker
 • Kök
 • Småsaker som knappar
Filosofin är att om det inte gör dig glad så ska du inte äga det ”sparks joy”, om det inte är nödvändiga saker som tex diskborstar eller läxböcker som är vägen till glädje.

Jag kommer att posta ca 2 videor i veckan och jag kanske inte alltid följer Maries råd till punkt och pricka, för att inte missa något, glöm inte att prenumerera på min youtubekanal!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *