En extra dag!

En extra dag!

Var fjärde år får vi en extra dag, hade vi varit romare skulle vi ha fått flera dagar extra men för att kunna vara produktiva så har den moderna världen bestäm ett EN dag var fjärde år ska vi göra samma saker som de vanliga dagarna! Eller…….

happy

Ge dig själv dagen!

Ja, jag kanske är lite sent ute för om du jobbar så du kan kanske inte släppa allt du har och bara ägna dig åt dig själv idag, men planera in en dag då du kan utvärdera lite. Hur funkar det att vara jag? Vad är jag nöjd med och vad kan jag förbättra för att JAG ska må bättre. För om DU mår bättre med att vara dig själv kommer de runt omkring dig också må bättre, förbered dem på chocker nya frisyrer eller blåmärken från nya udda hobbys bara så att de vet vad som kommer.

 

Vi har gjort det här i familjen, och även om det inte är den mest vetenskapliga av studier så stämmer det mycket bättre än att läsa horoskop! Vem är du? kan din personlighetstyp besvara några frågor du har om dig själv?

  • Vad klär du och din kropp i?

Har du kläder som du trivs och känner dig bekväm i? Jag tycket att det var svårt att hitta kläder som passade när jag var yngre, även om jag var ganska smal och hade en ganska nätt byst, men ungdomskläder var helt enkelt inte sydda för mig (eller nästan någon) som vuxen har det blivit lättare att hitta det jag ville ha. Just nu håller jag på att byta ut kläder som jag köp men som inte riktigt är ”min grej” eller inte min grej längre!

Är det så att du har det rörigt hemma så är det ofta rörigt inuti dig, varför inte försöka få det runt omkring dig i ordning och se hur det påverkar hur du mår? Att hitta saker och ha rutiner som fungerar minskar ofta stress och oro. Kan du släppa problemen som står i hallen, ligger på skrivbordet eller travas uppe på vinden så kanske dina övriga problem känns lättare att bära. Jag har testat både 31-dagarshemdetoxen och håller på med KonMari metoden. Jag har rensat massor och det känns skönt att bli av med gammalt bagage!

trött

Säg bara JA till det du vill!

Gör du saker du inte vill? Nu pratar jag inte om att städa toaletten eller gå till tandläkaren utan saker som du inte behöver göra, inte vill göra men ändå gör! Du kanske vill göra någon annan glad, eller gör det bara för att du alltid har!

Ta dagen med dig själv och fundera, precis som med saker så kan ditt liv köras igenom KonMari (eller vilken filosofi du än väljer). Blir du glad av det du gör? Känner du glädje av de saker som du gör frivilligt?

Det är svårt för oss att säga nej, för innerst inne vill de flesta göra andra glada eller åtminstone inte besvikna. Men om det känns fel eller om du känner att det du gör inte gör dig glad så kommer det inte att göra andra glada i slutänden! Då och då kan man ju offra sig för den goda saker men ständigt offrande gör dig till ett offer och om du har otur så får du en offermentalitet på köpet! That doesn’t Spark Joy! Ibland måste man acceptera saker, du kan tyvärr inte bestämma allt i ditt liv men du behöver vara i kontroll över den del ditt eget välmående om du själv påverkar!

Testa nya saker, säg nej och ta vara på det du redan gör som du gillar!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *