Du behöver inte vara lycklig!

Du behöver inte vara lycklig!

Jagar du lyckan som så många andra just nu? Vill du känna dig helt och hållet lycklig? Men vad är lycka och varför vill du känna den?

Lyckan kommer lyckan går…

För att känna lycka måste du faktiskt också känna olycka, för att känna stor lycka kanske man också måste ha upplevt eller åtminstone levt sig in i stor olycka.

Risken är att de som hela tiden känner stor och ständig lycka faktiskt verkar lite knäppa, lite som att gå runt och vara hög jämt, isolerad från omvärlden och då LYCKLIG!

Tänk om allt alltid gick vår väg?

Vill vi leva i ett sorts vuxencurlande som hela tiden skyddar oss från våra verkliga känslor? Liksom botox för själen? Du kan inte ”rynka ögonbrynen” för då är du inte lycklig! Och familjen ska vara, hunden, katten i motljus liggande i solen på fönsterbrädet på ista och facebook. Ja, just katten kanske är lycklig där i solen för det finns inte så många måsten för en katt.

Man kan ju så klart ha värre problem med måendet, denna text riktar sig till de som känner sig

som folk mest, men om alla tror att alla ska vara lyckliga alltid hur är det då för de som VERKLIGEN inte är lyckliga? Hoppet mellan vad som är realistiskt och vad som är ansett som målet (Evig och ständig lycka) blir ju så oändligt stort för just den gruppen.

Good enough räcker

För att ha det bra är det inte de lyckligaste stunderna som räknas utan ”baslinjen”, den medellinje som går genom livet. Den där födslar och dödsfall, kärlek och svek under livet kommer att ge dig erfarenheten och förmågan att se den verkliga lyckan i ditt liv.

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 30 december, 2016

    […] – må bra, helst ska varje kategori summeras till SJ. Men SJ är inte samma sak som ohejdad lycka, SJ är att ha det och må […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *