Det här ska jag ha kvar!

Det här ska jag ha kvar!

Det är fredag igen och dags för mig att dela med mig av något som har med KonMari att göra, och idag ska jag fokusera på hur du ska tänka när du rensar, du ska INTE tänka ”det här ska jag göra mig av med” utan du ska tänka ”det här ska jag ha kvar”.

Visst, det finns saker som du direkt kan säga hejdå till men det är inte lika många som de saker som du inte behöver eller kommer att använda. När du rensar ska du välja det som får dig att känna glädje – Spark Joy eller leder till SJ.

När du sorterar kommer det att komma upp anledningar i ditt huvud till varför du ska spara sakerna, de kan börja:

  • Jag har…
  • Jag ska…
  • Jag kanske…

Svaret på de frågorna är:

  • Du med största sannolikhet inte igen.
  • Har du inte gjort det ännu så kommer du nog inte att göra det.
  • Kanske betyder aldrig!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *