Del 5 – media

Del 5 – media

Musik och filmer kan vara VÄLDIGT känslomässigt, om du känner att du är en person som förknippar skeenden i ditt liv med musik eller film som du äger så kan det kanske vara något att spara till senare då det är minnessaker som ska gås igenom.

Uppdate september 2016

När lyssnade jag på en cd-skiva senast? Det kan ju bero på barnfingrar hade sönder min stereo från 1994 men om jag skulle känna att jag vill lyssna på något så slår jag upp det på youtube! Ja, jag har inte spotify eller andra musikbetaltjänster för jag har inget behov av det. Det är inte så att jag inte är musikintresserad, jag kan massor av låtar och texter, jag lyssnar bara inte på cd-skivor så hade de som är kvar varit känslomässiga prylar så kunde nog allt åkt om man ser till funktionen! Filmer ser vi väl lite mer men det är sällan jag, manken och dottern vill se samma film nu längre om vi inte bestämmer att vi ska se en film och då tröttnar ofta någon av oss och gör något annat i slutänden. 

cd

I boken står det CD och DVD men jag tänker täcka en lite större del av media då jag redan för länge sedan rensat de CD skivor och DVD:er jag inte känner betyder något för mig (och köpt några på loppis som jag inte hade). Därför blev det inte någon stor hög att göra mig av med, jag skulle säkert kunna rensa ut mer bland min dotters filmer men det är ingen orimlig mängd hon har och då måste hon vara med också.

Vi har filmer som är från 11år (eller filmer jag inte tycker att min dotter ska se ensam) i källaren, men det är bara ett mindre skåp som innehåller både mina och min mans filmer och de blev ordentligt utrensade när flyttade ner dem dit. Då sorterade vi ut flera kassar!

Ett musikarv

För mig som för många andra är musiken en stor del av min uppväxt och tonår och även om jag nu använder youtube för att lyssna på musik så har jag kvar de viktigaste då jag vet hur intressant jag själv tyckte det var att rota igenom min pappas skivsamling när jag var i tonåren. Jag hoppas att min dotter också kan upptäcka musik genom att rota i min cd-låda, därför sparar jag skivorna även om jag skulle kunna lyssna på dem via nätet.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *