Cornflakes pannacotta

Cornflakes pannacotta

Efter att ha sett Christina Tosi på Chef’s Table var vi ju tvungna att testa! Lättare än att blötlägga Cornflakes i gräddmjölk och sen göra pannacotta på det är ju jättelätt, och enligt programmet så är det Cornflakesmjölk som gör Christinas Milk-fik populära!

Jag använde ett standardrecept på pannacotta.

Häll upp 2dl mjölk och 3dl grädde i en skål och lägg i rikligt med Cornflakes. Låt stå ca 20min.

Häll av gräddmjölken i en sil, du kan pressa mot silen

Koka upp med 4msk socker.

Du kan tillsätta lite vaniljsocker när du drar av den från plattan,

Blanda 1,5tsk gelatin + 1,5msk vatten och häll ner den i den varma gräddmjölken. Fördela någon typ av form, det är ca 6dl ”smet”.

Kyl i flera timmar, gärna över natten!

Så, hur gick det?

Jodå, förutom att mjölken och grädden separerade lite, vilket i och för sig såg snyggt ut och smakade det gott, om än lite sött så man kan minska på sockret. Lite kul att göra något ovanligt men enkelt. Gör den och få dina gäster att gissa smaken!

Se serien Chef’s Table på netflix

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *