Barnkalas behöver inte kosta så mycket!

Barnkalas behöver inte kosta så mycket!

Så är det dags igen, barnet fyller år och det kan bli dyrt! Men behöver det vara så?

happy

Våga göra det enkelt

Sänk ribban om du tycker att andra föräldrar höjt den! Bor du i stan så hyr inte ett lekland, gå till en park och kör kläder efter väder! Hur mysigt är det inte att grilla korv och leka ute? Några muffins och dryck så är kalaset klart! Det finns många föräldrar som inte har råd eller möjlighet att ha ett kalas även om de och barnen vill, men ett enklare kalas är mer uppnåeligt för alla! Slå ihop kalasen, det kanske är fler som fyller just då, det behöver inte vara jättenära mellan dagarna heller man kan ha kalas långt innan eller efter om det passar bättre då!

Bjud rättvist!

Om du inte tänker bjuda hela klassen, lämna inte ut inbjudningarna på skolan! Exkludera inte en eller två! Vissa barn kanske behöver ha en förälder med för att det ska fungera bra, prata då med de föräldrarna och bjud dem också!  kalas

  • Barnkalas är till för barnen, det är inget forum där föräldrar ska bräcka varandra!
  • Det viktigaste är att det finns några roliga aktiviteter.
  • Less is more! Man behöver inte ge påse eller ha godis i mängder!
  • Se vad du har i förråden, köp inte nya matchande set med tallrik-glas och servetter, det kanske räcker med servetterna, om ens det är nödvändigt!

Min dotters kalas

Vi valde att bjuda ca 10 av hennes kompisar och att vara ute samt på vår altan som är inglasad så det är varmt även i slutet av september. Vi skrev oömma kläder på inbjudan då vi skulle vara både ute och pyssla. Vi gjorde egna inbjudningskort med lite färgande papper och washi-tejp. Kuvert hade jag sedan förut och så var det frimärken.

Aktiviteter

Kalaset var från 12-15 och vi började med fri lek tills alla kommit och sedan blev det korv. Efter det fick de gå ut och tampas med pinjatan för att sedan gå in där jag lagt fram papperspyssel. Papper, kritor, pennor, lim, tejp mm. Det pysslades friskt och sedan blev det kakor och tårta mitt i pysslet (skulle haft två bord) därefter var det skattjakt!

Inköp

Vi hade kvar saker från tidigare kalas så jag behövde inte köpa några plast eller papp saker. Jag hade köpt korv när de kostade 10kr förpackningen och fryst, vi hade bröd och ketchup och senap hade jag redan hemma. Tårtan var prinsesstårta av köpebottnar och med marsipanlock (den kan bli billigare utan marsipan). Jag hade bakat muffins och bullar (och frös det som inte gick åt) några burkar kakor och saft. Vi hade pinjta (det dyraste på kalaset) med två påsar godis i och sedan fick de en påse med två mindre godisbitar, ballong och en boll som skatt i skattjakten!

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *