Vlogg vecka 16

Vlogg vecka 16

Varför är jag intresserad av organisation? Att organisera själv och att försöka hjälpa andra och hur ska jag tänka då? Nå månadens mål, och ta del av Organisera mera där kan du själv posta och ta del av tips och idéer!

Varför

Jag växte upp med två motpoler som hem, det ena kan man beskriva som ett lager. Saker som var hela och rena med i massor. Inget som kunde användas kunde slängas, att ge bort var en möjlig utväg men då måste det vara lagat om det var trasigt (för det går inte att slänga om man kan laga) nytvättat och struket osv. I mitt andra hem tog det ett tag innan jag när jag bodde där på heltid kunde ta plats. Tidningar på bordet kunde bli ett bråk, även om de låg ihopsamlade i en hög och bara hade legat där i några timmar!

När jag flyttade hemifrån hade jag massor av saker med mig från hemmet där man inte slängde något så jag behövde inte köpa så mycket nytt. Jag har aldrig haft tendensen att varken samla på mig för mycket eller få panik för att saker inte är på ”rätt plats” som tur är. Båda dessa ytterligheter är problematiska och kan bottna i psykiska problem, så det är något som är viktigt att beakta när du ska ”hjälpa” någon. Att bara gå in och röja i ett hem där någon har svårt att släppa är inte särskilt lyckat i längden, och att chocka ett neatfreak med strumpor på köksbordet är inte heller att rekommendera! Som tur är är de flesta, organiserade eller stökiga någonstans mitt emellan, med lite systematik och en grundordning kan hemmet bli en rofylld plats för alla.

hoard neat

   VS

Mål

Jag snart uppnått målet för april, nu är det bara de möbler som vi ska kasta som är kvar! Vissa av dem behöver jag hjälp med så det får vi ta när vi är två! Men allt skräp är borta! Det känns så skönt att bli av med saker som inte är användbara och som bara har tagit upp plats!

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *