Vilken färg är du?

Vilken färg är du?

Jag var på en föreläsning på Akademibokhandeln i Gävle med Annika R Malmberg som jobbar med samarbete och kommunikation med hjälp av personlighetstyper och har kommit ut med boken make it work.

Personlighet

Ni som kanske har läst mitt tidigare inlägg om personlighet, Därför är jag inte är som andra kvinnor du mött vet att jag är lite intresserad av det här med personlighetstyper. Och även här är Meyer Briggs och Jung som det bygger på, men Annika tar det ända tillbaka till Hypokrates och hans ”skola” där fyra olika typer beskrivs utifrån vilka kroppsvätskor som ansågs dominera deras kroppar.

Omgiven av idioter är just nu en populär bok, Annika skriver om ungefär samma saker men mer konstruktivt och med mer röd om hur man ska hantera varandra enligt vad hon själv sa, (jag har inte läst idiotboken).

Fyra färger

Så vad är du? Röd, blå, grön eller gul?

Röd- Framåt, klarar sig själv, tävlingsinriktad.

Blå – Vill ha ordning och struktur, vill vänta, väga och fundera.

Grön – Vill se till att andra har det bra, har starka uppfattningar om rätt och fel.

Gul – Utåtriktad, vill synas och höras, glad.

Alla har för det mesta lita av alla färger men vissa dominerar, de fyra delas in i 8 och slutligen så som Myer Briggs, 16 personlighetstyper, och Myer Briggs är även listat som en referens i denna bok.

Jag ska naturligtvis läsa boken och återkomma med en recension… Men redan nu så ser man människor i färger, så vill du inte det… titta inte vidare!

Läs mer och gör tester:

När du gör personlighetstest så måste du svara brutalt ärligt. Har du gjort ett test och sedan ett nytt och de är olika kan ser bero på att du utvecklat dessa sidor mer än du hade gjort innan.

https://www.discanalys.com/personlighetstest-farger/

http://vilkenfarg.se/

https://www.16personalities.com/sv/gratis-personlighetstest

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *