Vad kan man handla där?

Vad kan man handla där?

Överallt poppar olika typer av affärer upp, många är kedjor och så är det inredningsbutiker, loppisar, trädgårdscenter…. så frågan när man åker till andra ställen är ofta vad kan man handla där…

Något ingen annan alla har

Så sent som på 00-talet kunde man åka till en större stad och hitta saker som inte fanns i den mindre stad eller samhälle där du bodde. Att åka utomlands var en garanti för att kunna köpa något unikt och internet hade inte tusen alternativ. Shoppingen var något som hörde ihop med att resa någon annanstans och köpa saker som ”ingen” annan hade där hemma! Nu kan alla köpa allting, det är bara hantverk som kan vara speciellt, men med webbshoppar så är varje liten hantverkare till och med tillgänglig på en global marknad.

kortGamla och nya mönster

Jag har funderat över det där, över hur vi åkte till OBS! för att handla, det var en dagsutflykt med lunch i varuhusets egen restaurang och massor av underbara saker att köpa. Målet med resan var att shoppa. Vi gjorde den resan kanske två gånger per år även om det var under tio mil till varuhuset, mer behövdes inte! Men samtidigt så la det grunden till tanken att shoppingen var själva destinationen! Jag vill inte tänka på vart jag kan shoppa när jag är på resande fot, särskilt i Sverige men jag gör det ändå! Hur kan man jobba bort det? Jag behöver ju inte handla det jag kan handla hemma eller på nätet i lugn och ro bara för jag är borta! Jag behöver inte handla alls egentligen!tjej

Gör shopping oss glada egentligen?

 

var

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *