Uppdrag 10-12, matplatsen, vardagsrummet, böcker och tidningar

Som ni märker så gör jag uppdragen allt eftersom och inte dag för dag! Det är inte för att jag inte har 15min om dagen utan att annat kommer emellan, och ”vi” har ju inte bråttom!

Uppdragen var att organisera:

  • 10 Matplatsen

  • 11 Vardagsrummet

  • 12 Böcker och tidningar

 Matplatsen

kök2

Matplatsen har jag redan visat, det är inget som riktigt behövs fixas där organiseringsmässigt, det är mest städning och plock efter barnen.kök1

 

 

 

 

Vardagsrummet

20150405_12171620150405_12173320150405_121800

Det var inte så länge sedan jag organiserade upp vardagsrummet efter att vi flyttat ner alla filmer från 11 år ner i biorummet och flyttat alla ljus och dekorationsprylar in i skåpen och det är ordning och reda.

 

Sanningen om pyntetfrieriet

Nu ska jag inte inbilla mig själv att de saker jag har som ljus och pynt är saker som jag egentligen behöver, de senaste åren har jag jobbat ganska hårt med att ta bort. Mitt förra hus var från 1800talet och i den andan kunde jag ösa på med massor av prylar och tofsar! Tidens ideal föreskrev ju mer desto bättre, men nu när jag bor i ett hus från sent 1950tal känns det inte helt rätt, så processen med att släppa allt tingel tangel och njuta av en stramare men ändå lekfull estetik från 50- och 60-talen är i full gång!

 

Böcker och tidningar

Böcker

Min åsikt om böcker, som jag delar med min man är att man aldrig kan ha för många, därför har vi böcker i alla husets rum utom badrummen och hallen nere. Har inga böcker i tvättstugan heller när jag tänker efter men annars så! Jag kan sälja och ge bort böcker, men slänga? NEJ!!!!

Tidningar

Jag köper egentligen bara två tidningar regelbundet, Country Living och Retro. Ibland köper jag Country home and interior och så köper jag Amelias årstidstidningar och har nu en ganska stor samling av dem. Däremellan kan det slinka ner någon annan tidning men det är inte många!

20150403_184227

Vår och påskbilder

Mina livsstils och inredningstidningar på svenska brukar jag göra mig av med, men jag har svårt att göra mig av med mina engelska tidningar trots att de nu finns på nästan varje matvaruaffär. Jag försöker minska inköpen och använda pintrest eller nätet i för att få inspiration eller information men jag använder också mina sparade tidningar till att klippa ut bilder som jag har i ramar vid matplatsen.

 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *