TV i obygden

TV i obygden.

Vi köpte en ny TV som julklapp till oss själva, min man har tagit mest ansvar för detta införskaffande och inkopplande. Jag har varit utan TV i flera år i sträck, ja, jag har haft burken och använt den till dvd men sett resten på datorn (och betalat tv-avgift) så TV är inte så viktigt för mig när jag inte har den…. fast när de står där kan kan ha på den 15 timmar om dagen…

Såhär skriver han om vår nya tv-lösning!

I hösten som var så förlorade vi våra bondkanaler helt mystiskt.. Efter lite efterforskningar så visade det sig att Teracom ändrat i sändarna och därför funkade inte våran dåvarande TV med antenn.

Efter en helg med en hel del klättrande på stegar, stående på taknockar och vridandes på antenner så gav vi upp.
Trots att vi tog ut kompassriktningar och använde Teracoms guider för att få TV:n att funka så gick vi bet. Anledningen till detta är att geografin där vi bor arbetar emot oss, på ena sidan den som är närmast masten står ett berg lagom storlek och på andra sidan är det för långt till masterna för att det skall funka trots ny antenn och förstärkare.

Så efter detta nederlag så skaffade vi oss en ny ”SmartTV” och en Chromecast från Google.

Fördelen med en SmartTV och en chromecast är att nu kan vi förutom att glo på netflix direkt på TV:n även se på playkanalerna via chromecasten. Faktum är att detta sätt att se på tv faktiskt gör att familjen kan vara lite interaktiv i TV tittandet och lägga upp saker på kö (funkar iofs bara i Youtube ännu men ändå).

Googles Chromecast är en trevlig liten dosa du kopplar in bak på TV:n via en USB sladd och en HDMI sladd vilket följer med. Det följer även med en usb till 220v konverter i boxen ifall din TV inte har USB kontakt men HDMI. Den gör att du kan streama innehåll från en surfplatta/telefon till chromecmasten som sedan visar det på TV:n och den funkar både med Android och iPhone. Alla stora streaming tjänster supportas och den är enkel att få att funka, i princip anslut till TV:n och sedan följ instruktionerna för att koppla upp den till ditt wifi så är man igång.

 

Allt detta har funkat över förväntan faktiskt och efter att ha fått lite mer tips från en vän så kör vi nu alla kanalerna streamande direkt till tv:n tack vare att den har appar som på telefonen.

Enda nackdelen egentligen med att streama film/tv till tv:n är att det stjäl bandbredd från våran internet uppkoppling. Trots att vi har upp till 24Mbit och får ut mellan 15-17Mbit i normala fall så kan vi se HD innehåll för det mesta om ingen annan surfar samtidigt dvs.

Så befinner ni er på en plats där ni har bra internet via ADSL/Mobil så kan det vara en ide att testa streama TV:n om man endast har bonnkanalerna för att dels få ett större utbud men som oss få en bra mycket bättre bild.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *