Tomt, det nya svarta?

Den som har flest saker när man dör vinner?

Även om många inte ville erkänna det så var det ju så. Ju fler saker man hade desto bättre.

Från att de första prydnadssakerna blev tillgängliga även för arbetare någon gång på 1800talet så har lusten att äga fler onödiga saker kunnat bli verklighet. Vi vill ha saker! Får du mer i lön så tänker du ”nu kan jag spara” för att bara göra av med mer pengar istället.

Upplevelser – klimatångest

Så för några år sedan var det upplevelser som skulle vara det fina, det man skulle lägga ut pengar på istället för porslinshundar. Hade man allt kunde man ju paddla nedför Amazonas, men nu är det ju ute att åka till världens alla hörn. Livsfarligt! Resan dit på tåg eller segelbåt kan ju bli upplevelsen i sig, men där är vi inte riktigt ännu så vad göra tills dess?

Tömma

Nu är du på hemförlovad på semestern i ett hus fullt med grejer som du köpt med surt förvärvade pengar. Saker du nu inser att du kanske inte behöver, saker som påminner dig om din överkonsumtion, på hur du gjort val som idag känns totalt fel!

Ja, om du är så lyckad idag du är ledig, du har den nya statussymbolen TID! Du kan nu använda din tid till att omvärdera alla dina saker nu när tomma luftiga skåp och lådor, obekymrade ytor är lyx!

Dina gamla saker som det inte är fel på hamnar någon annanstans.. men vart?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *