Välja hur du ska planera

Hur du ska välja hur du planerar 2016

list

Har du redan köpt en ny kalender eller gör du som jag, printar från nätet? Att lägga några minuter på att planera upp din tid kan ge dig mycket mer tid!

Planeringsverktyg

En viktig del av planeringen är att ha någon form av kalender eller planeringsverktyg. Idag finns det två val, den klassiska i papper och den digitala. När du ska välja vilken form du ska tänka på hur du tänker, om du är med visuell så att du kommer ihåg vart på sidan du skrivit det och i vilken färg det står då ska du ha papper. Är du typen som ser tid som en linje och sätter in saker efter varandra i den linjen då kan du ha digital. Majoriteten är fortfarande analoga och fungerar bäst med en papperskalender. Här är min hemgjorda!

te

Schema

Öppna Excel och gör ett schema! Vad gör du en vanlig dag? Vad gör att du känner dig stressad (om du nu känner det) få en överblick över ditt liv. Lägg in dagens tider och markera vad du gör! Är du inte så bra på Excel så fungerar papper och penna också bra för denna övning!

Jag delar in mina aktiviteter i tre kategorier – jobb, hemarbete/måsten och det jag gör för att jag vill, ja restid är en egen liten kategori. Tider där jag inte gör något specifikt lämnar jag tomma och behöver jag sedan fylla dem så gör jag det.

Lifebooking

Den nya ”trenden” är att kombinera tidsplanering och personlig utveckling med scrapbooking, (jag planerar att testa det i vår) klistermärken, washi-tejp, färgkodat med vardagligt innehåll så som shoppinglistor och 2do listor blandat med citat och uppmuntrande klistermärken! Jag har inte scrapbookat så mycket innan, använt tekniker till kort och mindre projekt så det är något som ska bli intressant och testa! Som lärare vet jag ju hur glad man kan bli av ett klistermärke! Panduro har några intressanta planerings produkter som jag kanske kommer att testa, sen finns det massor av skoj på nätet att beställa!

Gott nytt planerat år!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *