Pengar du aldrig får igen!

Realism, just nu skulle man tro att hela Sverige, ja hela den Netflix tittande VÄRLDEN håller på att vika sina underkläder i lådor! Hjälporganisationer vädjar, i alla fall enligt pressen i USA till folk att inte lämna in mer, de drunknar!

Håller du på att rensa eller har du saker du vill bli av med? Är det då värt det att försöka sälja själv, ge bort eller slänga? Det beror på, men pengarna du köpt saken för kommer du aldrig att få tillbaka!

Sälja själv

Är saken något som är värt jobbet att sälja? Jag sålde många småsaker på Tradera förr, när tradera var nytt och jag fick mycket sålt men det tog både tid och ork. Det finns mer verktyg för att sälja nu men fortfarande tar det engagemang från din sida.

En risk är att du inte bara säljer på nätet, du köper också!

Du kan stå på bakluckeloppis, sälja i appar eller på facebook. Har du tiden och lusten så gör det, men blir det jobbigt så gör det inte.

Ge bort

Du kan ge bort till personer eller till organisationer men tänk på att sakerna ska vara rena och hela. Skulle du vilja ha saken i det skick den är i? Skulle du kunna tänka dig att köpa den om du ger till second hand?

En av MÅNGA fulla bilar som lämnat mitt hem de senaste åren.

Ge aldrig till någon tillsammans med ett dåligt samvete till någon. Ger du bort så gör klart för personen att den får säga nej och att den får göra sig av med saken om den vill.

Släng

Trasigt, slitet? Sortera och återvinn det som går. Papper och annat som du känner är privat kanske du kan strimla på jobbet eller bränna, men det mesta som finns på papper om dig finns också på nätet, om inte mer så det är egentligen inte så mycket du behöver destruera.

Papper indränkta i lim, paljetter och pompoms är svåra att sortera, det blir nog värme av dem!

Lär dig

När du sen har gjort dig av med saker som du inte behövde eller ville ha, köp inte nya utan att ha tänkt igenom det först! Svårt? Jo, även jag går i fällan men sätt en lapp i plånboken eller ett klistermärke på ditt betalkort med texten ”Behöver jag verkligen det här? Vart ska du ha den? Kommer det att göra mig glad i längden?

Undrar om allt som rensas bort och inte ersätts påverkar den internationella ekonomin?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.