Nya fönster (gardiner och blommor)

Nya fönster

Jag har forskat, visst kan det låta som världens i-landsgrej att forska om hur mina fönster bör se ut, men nu är det gjort!

Rätt känsla

Jag bor i ett 50-tals hus och jag vill gärna jobba i en tolkning av den stilen även med krukväxter och gardiner. Jag har möbelkataloger från 50-talet och prenumererar på Scandinavian retro så jag började i den änden för att se hur fönster presenterades.

Fönstret ska vara enkelt och inte särskilt utsmyckat, blommor är vackra men krukorna ska enkla, gärna vita, gröna eller gula med reliefmönster eller i terrakotta med mörka gärna svarta fat. Orginalfaten är ofta för länge sedan försvunna men de flesta svarta kaffefat fungerar. Jag hade några lämpliga krukor hemma, tog ett varv på second hand och på blomsterhandeln för att få ihop krukor och fat.

Gardinerna är tunna och kanske inte riktigt skriker 50tal men de är enkla och låter ljuset flöda in och växterna får ta plats tillsammans med utsikten.

Rätt växter

Nästa fråga är vilka växer passar till stilen och här hittade jag en sidan som gav mig svar.

Monstera som här på bilden, begonior, svärmorstunga och för mig blev det en penningblomma som jag parade med en St Paulia och några växter som jag redan hade hemma som kanske inte är så 50-tal men de bor ju redan här!

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *