När städade du din dammsugare senast?

När städade du din dammsugare senast?

Det finns en hel del saker vi glömmer att ta hand om, så som min dammsugare. När jag dammsög min bil häromveckan ville min grovdammsugare inte vad jag ville så då fick min innedammsugare komma ut.

Jag ha fyra dammsugare, eller fem om du räknar bordsdammsugaren som jag aldrig använder… Jag har en grovdammsugare, en robotdammsugare (superbra investering) en dyrare innedammsugare och en billigare innedammsugare för övervåningen. Min grovdammsugare bor i källaren och det lilla jag dammsuger där får dem göra!

Min grovdammsugare skulle dammsuga bilen, men den ville inte suga så hårt som jag behövde att de gjorde och den har inga bra tillbehör som jag insåg var nödvändiga för att gå bort en massa sand och annat som bilen höll hårt i så fint väder – min ”bra” dammsugare fick rulla ut!

Dammsugare precis som bilar eller andra maskiner förlorar ju effekt med åren och min bra dammsugare har nog bortåt 15år på nacken men jag har varit ganska försiktig med den. De senaste åren har min man gjort det mesta av dammsugningen, en bidragande orsak till att en robot köptes, inte för att han slarvade utan för att det är en teknisk pryl som underlättare en syssla och när sysslan övertas mer och mer av män så blir den high tec – tänk grilla. Nå nog om det….

Att man behöver serva en bil, eller uppdatera en dator då och då är ju självklart men att städa köksmaskiner – inte lika självklart alltså var slangen inte så vacker att skåda när den nu kom ut i ljuset utomhus så det blev att ta in den och skrubba, skölja inuti (koppla av från dammsugaren i sig först om någon nu skulle missa det) i med lite medel, svepa runt lite, hälla ut den äckliga vattnet, repetera tills det är som kommer ut är rent! Häng upp och torka! Nu ska jag göra det samma med grovdammsugaren, jag tror att den verkligen behöver det också.

Glöm inte att städa era hushållsmaskiner och vitvaror, det mår de bra av!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *