Låt sakerna hitta hem!

Allt behöver ett hem!

homesweethome2Är det svårt att få ordning även om du egentligen borde ha plats för allt och lägger ner tid på det? Det kan bero på att du har för många saker inte har ett hem!

Om du inte vet vart det ska nästan direkt när du ser det så måste du ju tänka ut vart det ska (och sedan när du ska ha de måste du LETA efter det)

Lägg dina saker med liknande saker! Jag har två lådor med musik, en med CD-skivor och en med kassettband som jag sparat. där ligger också hörlurar, mp3 spelare, min gamla cd-walkman, stämnings mojängen till gitarren och så vidare!

Det krävs lite jobb i början!

Om dina saker är vilsna så måste du ge dem en hem. Det kan ta ett tag, men misströsta inte det är värt det!

sortingDu behöver:

  1. Skaffa tre korgar/lådor modell större och sopsäckar. Märk lådorna ”sorteras”, ”ge bort” och ”kanske”. sopsäckarna är för saker du ska slänga ställ dem på ett strategiskt ställe i hemmet där de kan stå tills du är klar! Och ja, du HAR för mycket saker!
  2. Börja med att plocka undan allt som är på fel plats och lägg tillbaka det där det ska vara. Fundera samtidigt på om platsen är den bästa för just den saken och om den är logisk.
  3. Det som du nu inte har ett hem för lägger du i en låda, korg eller liknande. Nu har du en ganska blank ”duk” att börja jobba med!
  4. Nu börjar det verkligt hårda jobbet! RENSA! Rensa hårt och samla liknande saker på samma ställe. Alla krukor och blomsaker, alla musikrelaterade prylar osv se gärna här för en typ av 30 dagars upplägg eller se här för KonMaries metod. Ge sakerna minst 20% mer utrymme än de behöver så att du har utrymme att växa!
  5. Det som är kvar nu är att ge hemlöst saker ett hem! Vissa saker ger sig kanske logiskt genom att det är en ”datapryl” som kan vara bland andra dataprylar men det är några få saker som kan behöva en egen plats!
  6. Se över kanskelådan, släng, ge bort!

Veckostädningen går på 5 minuter per rum!

fiveNär dina saker har hem är det bara att lägga tillbaka det där! Svårare än så är det inte!När alla dina saker har ett hem så blir det inte längre ett helt företag att städa, det bästa är om man har sakerna du använder i rummet i rummet!

  • Ta en låda, plocka och lägg det på rätt ställe!
  • Städa av ytorna!

 

 

Hela familjen på tåget!

Familjens yngsta medlemmar får tanken gratis från familjförskolan, men de lite äldre kan behöva en uppfräschning av konceptet rätt sak i rätt låda! De vuxna måste vara med på det nya systemet, vill personen inte LÅT HENS SAKER VARA! Om din partner är anti gör inget i din partners garderob, kontor eller garage, är det bara ett lätt motstånd börja med att låta hen städa själv, för resten av huset är ju städat!

Bestäm vart saker får vara! Barnens pyssel och ritgrejer, ja mina också är i köket för det är där vi använder dem. Hade de varit it deras rum hade det varit ett glitterlimssspår därifrån till köket!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *