Köp minst två!

Köp minst två!

Va, är det redan slut? Köpte jag inte just….

tandcreme

Ja, jag har skrivit om det förut men det är värt att upprepa! När du ska handla varor som håller ett tag köp inte bara en, köp två eller tio beroende på vilken produkt du köper eller köp i storpack. Tänk saker som kattmat, papper, tandkräm, pasta och tamponger, som Sheldon försöker förklara för Penny i detta klipp från Big Bang Theory!

Du behöver inte ha ett livslager av saker, men det kan minska panikturerna till affären, naturligtvis behöver du fundera på hur mycket utrymme du har att förvara saker också. Men nästa gång du handlar basvaror, särskilt om det är när det är någon form av rabatt, köp två!

MEN….

När du köper varor tänk på att inte köpa för många olika typer av samma sak, särskilt när det är saker som har en kortare livstid. Vi har bestämt att bara ha två sorters sylt hemma för att få en bättre rotation eftersom vi bara äter sylt max en gång i veckan känns det onödigt att ha hallon, jordgubb, lingon och drottningsylt hemma. Drottning är hallon och blåbär, jag har frusna jordgubbar om jag bara måste ha och då kan jag själv välja hur mycket socker jag har i när jag tinar dem på spisen och gör ”sylt”. En typ av dressing, el eller två pålägg i taget osv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *