KonMari – Del 2 Böcker och tidningar

KonMari – Del 2 Böcker och tidningar

Många känner att böcker är svåra att rensa bland böcker vare sig de läser mycket eller bara har dem.     Bakgrunden till det kan vara att böcker under så lång tid var dyra statusobjekt och även nu när man kan hitta all information man behöver med några knapptryck så känns det fel att kasta dem. Men du ska egentligen bara behålla de som du älskar.

Den 7/1-15 kommer Maries nya bok Sparks Joy ut!

Det är en illustrerad guide till KonMari metoden.

Samla alla böcker och tidningar i samma rum och börja rensa!

När du plockar ur alla böcker ur bokhyllan. Har du många, sortera dem efter kategorier:

Books

  • Skönlitterärt

  • Fakta/ instruktion

  • Böcker med bilder

  • Tidningar

Tråkiga läroböcker o.dyl.

Ja, du älskar kanske inte din matte D bok, men om du fortfarande behöver den och den gör att du kommer vidare i livet, utbildningen eller vad det nu må vara så ska du naturligtvis behålla den! När resultatet av att äga och använda den ”sparks joy” ska den behållas!

Du kommer aldrig att läsa den!

Böcker som du inte har läst (och som du vet att du inte kommer att läsa) kan få dig att känna dåligt samvete och stress. Inse! Har du haft dem liggande i månader eller till och med år så kommer du inte att läsa boken!

Bibliotek

Om du händelsevis har glömt det så finns det bibliotek? Biblioteket har (nästan) alla böcker att få tag på och du får en bestämd tid under vilken du måste läsa boken och sedan tar den inte upp plats i ditt hem. Det är bara de böcker som platsar i ”the hall of fame” som du sedan köper!

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 13 oktober, 2017

    […] Förra gången rensade jag men jag sparade böcker som jag gillade, men nu inser jag ju att jag aldrig kommer att läsa dem igen! Nu åker de och en hel del barnböcker som varken jag eller min dotter direkt gillar! Böcker finns på biblioteket och nästan all information jag behöver kan jag hitta på internet! Visst, internet kan ligga nere, mobilen kan vara död… men då har jag nog större problem än vad ett lexikon kan ge mig! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *