KonMari del 17 – ljus

KonMari del 17 – ljus

Hur mycket Komono finns det – svar massor, men denna kategori tänkte jag mest göra för att den var så liten och för att göra en ”lektion” i filosofin men det blev lite som åkte!

Januari -17

Jag har kanske använt 10 ljus på ett år… men jag låter dem vara eftersom jag vet att jag kommer att använda de till sist!

värmeljus

Vad ska man med allt till?

Ljus och ljushållare av olika slag tillsammans med tillbehör och några andra prydnadssaker tog upp  ungefär 3/4 av skåpet i vardagsrummet. Jag tänder kanske ett ljus i kvartalet och då har jag verkligen medvetet planerat att bränna ner lite ljus som skräpade hemma! Som tur är har jag en kompis som bränner mer i veckan än jag gör på 10år, så det blev en matkasse full med ljus till ett bättre hem!

 

Känn hur sakerna Sparks Joy!

Är det svårt för dig att veta hur det känns när något får dig att Sparks Joy? Välj ut några saker du verkligen gillar, håll i dem, ta i den, blunda och känn känslan! Det är att känna Sparks Joy! I boken med samma namn är den första övningen för dig som inte vet hur SJ känns att när du sorterar kläder, den första uppgiften att välja ut TRE plagg som är din garderobs topp tre.

Att sortera

Du behöver yta, så om du inte har det är det första du ska göra att skapa yta för ditt sorterande! Golvet är utmärkt att vara på, se bara till att det är rent!

Håll i varje sak och känn, känner du att saken SJ? Inte? Tacka då saker för att du fått ha och använda den, sedan gör du dig av med den! Om du är osäker så är det bättre att fria än fälla, fundera någon extra minut men går det inte låt saken vara kvar, rätt svar kommer att komma till dig!

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Maria Sundlöf skriver:

  Ååååh jag håller på att ladda för att ge mig på mina kläder….. men det tar emot… har så mkt där som inte ”glittrar” men som jag ändå inte vill slänga…. och när man inte har så mkt kläder som passar heller, så blir det extrasvårt att göra sig av med det som inte ”sparks Joy”… men jag ska göra ett försök! Så jag kommer vidare till det jag verkligen behöver KonMari:a!! Finns massor massor!! Men man måste ju verkligen röja fram ALLT, så man ser allt… och detta är liiiiite svårt när man har en make som blir gaaaalen när det ligger saker framme…. ;-D Så lite är det nog därför som jag inte kommer ur startgroparna och börjar…. men jag SKA! Och hoppas verkligen att det smittar av sig så han tar tag i sina oändliga mängder med kläder!!! Ja, han har mkt mera än mig…..
  Ha en härlig vecka & fortsätt inspirera!
  Kram Maria S

  • annikaorganiserar skriver:

   Det bästa sättet att inspirera andra är att göra det så att de får se hur mycket bättre det är när man hittar allt!
   Om något inte SJ ska du BARA spara det om det är något som gör att du kan SJ till exempel kanske inte ett par gummistövlar får dig att SJ, men när du använder dem i trädgården så blir du glad. Det är väldigt få saker som är ”bra att ha” och skulle du behöva slarvkläder så kan du ju alltid ta något längst ner i hans garderob!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *