KonMari del 16 – vaser och krukor

KonMari del 16 – vaser och krukor

Ja, jag är fortfarande i komono-träsket! Idag blir det vaser och krukor, för varför har jag som inte är någon

blommänniska massor av vaser (som jag ärvt) stående i inte bara ett utan TVÅ skåp?

Jan-17 Jag har köpt en ny kruka sedan jag rensade, den var nu till jul och guldfärgad. Jag har fyra av de jag sparade på jobbet också! Mitt vas- och krukskåp har massor av luft, men jag tror att jag skulle kunna göra mig av mer fler. Stället där jag måste rensa lite mer är bland utekrukorna, men januari känns inte som den ideala tiden på året!

stilleben

När min man (förut, han har lärt sig) kom med blommor förstod jag inte riktigt poängen. Visst har man pengar i överflöd kan man ju komplettera CHOKLADEN med blommor, men ska du ge mig en grönsak med kort livslängd så föredrar jag morötter eller broccoli! Överflödet av vaser måste bort, och det nu!

Jag sorterade i tre kategorier:

  • Göra mig av med.
  • Spara för att använda ute.
  • Spara.

 

Jag satt och pratade med min man om nästa stora område efter komono, nämligen sentimentala saker och vad jag skulle börja med. Jag kan säga som så att jag nästan aldrig är sentimental i relation till saker, jag har några få saker som tillhört min gammelmormor som jag är rädd om och två fotoalbum som jag organiserade upp för några år sedan. Jag har några få anteckningsböcker som varit viktiga men allt eftersom så har saker, särskilt saker i mängd blivit ganska oviktiga för mig. Även om det inte bara beror på KonMari utan är en process som pågått länge så är det en av metodens poänger, att sluta fästa så mycket känslor vid saker om du inte tycker om dem eller om de påminner dig om saker som gör dig nedstämd.

Kanske är det en åldersgrej, jag var LIVRÄDD för att tappa min plånbok när jag var 15år även om jag inte hade något av värde i den medan jag nu mest tycker att det skulle vara jobbigt att ringa runt för att spärra och få nya kort. Undrar vad jag egentligen kommer att bry mig om när jag är 55?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *