Kläder är tid!

Hur mycket tid lägger du ner på vad du ska ha på dig varje dag? Är det tid du vill lägga ner på det eller är det tid du hellre la på annat?

Uniform?

Även om jag inte är så klädintresserad eller kanskeuniform just därför avundas jag ibland de som har en uniform! Många framgångsrika personer så som Mark Zuckerberg (facebook) och den bortgångne Steve Jobs (apple) med flera har periodvis eller under lång tid använt sig av samma kläder varje dag. När jag går igenom namnen är det de kända namnen män, kan det bero på mäns större vana vid uniformer från yrken och ”kostymen” som trots allt är som en statussymbol i männens värld i mycket större utsträckning än i kvinnornas.

 

Samma kläder varje dag!

Matilda Kahl har en likadan vit skjorta och likadana svarta byxor varje dag, det har hon haft i flera år! (Läs mer på aftonbladet) Andra jag läst om minskar ner sin garderob till bara några få plagg, antalet beror lite på i vilket klimat du bor, i ett land med samma klimat i stort sett året om kan det bli väldigt få plagg! (mer om det här + Matildas garderob!)

Min garderob

Min garderob är ganska monocrome efter ungdomens gothkläder, jag har svart, mer svart, och några få plagg i rött, lila, blått, vitt och kombinationer av dessa. Just nu har jag försökt gå från ungdomens ”massor” av kläder till färre dyrare kläder av högre kvalité men jag sliter faktiskt redan nu ut mina kläder innan jag tröttnar på dem så jag har inte så många modeplagg, jag lappar och lagar tills det är mer lagningar än kläder!

”I will wear black until I find something darker”

För med inspiration om klädvård se Camilla Thulins serie som heter KVALITET UR.se där hon försöker få även 2010tals människan att vårda sina kläder. I en del visar Camilla ett par plagg från nittorhudratalets första hälft där lagningarna är kärleksfullt gjorda och tyget nästan använt till sin fulla potential, räddade innan de blev mattor!

Var rädd om dina plagg, dina pengar och miljön. Köp få plagg som du verkligen gillar och vårda dem!

Det jag verkligen behöver just nu är: 

  • Ett par jeans
  • Ett par ”kostymbyxor”
  • Ett par mjukisbyxor av velour
  • 2-4st 3/4 ärmade tröjor
  • Nya Nike-skor
  • Nya vinterskor (de överlever nog ett år till, mellandagsrean?)
  • Ny vinterjacka (Inne på minst 5:e året med denna)

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *