Kapselgarderob del 2

Kapselgarderob del 2 planering

Har du en garderob full med kläder men inget att ha på dig? Då behöver du tänka kapsel!Jag har redan rensat min garderob en gång med KonMari metoden, nu ska jag ta en annan vinkel än spark joy, eller kanske har jag förfinat min förmåga så att jag kan tänka på nästa nivå när jag nu ska ta tag i garderoben igen! Först ska jag rensa och sedan bygga upp på det som blir kvar.

Kapselgarderob

En kapselgarderob är att ha färre plagg men som kan kombineras till fler outfits. En genomtänkt garderob där du kan addera till grunden men alltid ha en stark grund av kläder i hög kvalité.

  • Vilka är dina favoritplagg som du redan har och varför?
  • Vilka märken gillar du?
  • Vilken stil vill du ha?
  • Välj alltid kvalité, undantaget när du verkligen ÄLSKAR något för 99.90!

På min Pinterest har jag en anslagstavla som handlar om kapselgarderober för er som vill veta mer!

Förnuft och känsla

KonMari är känsla, men nu ska jag försöka med mitt förnuft för att rensa min garderob.

  • Hur mycket kläder behöver jag egentligen ha?

Har du en tvättmaskin hemma, hur stor är den? Eller är den i en tvättstuga i höghusets källare? Finns det tider i den eller är det alltid fullt? Hur ofta vill du tvätta? Ha ungefär så mycket kläder så att du klarar en tvättcykel, 1-2 veckor.

  • Vilka kläder har du på dig?

Vilka använder du, vilka är för speciella tillfällen och vilka är bara utfyllnad? Har du tid är rådet att vända på alla klädhängare i garderoben, när du använder kläderna vänder du tillbaka hängarna. Du kan speeda upp processen lite jeansgenom att inte tvätta på ett tag. Det som är kvar i garderoben nu är verkligen det du ALDRIG skulle ha på dig även om du inte har något annat!

  • Vad kan jag behöva?

flygvärdinnaVart är jag och vad är klädkoderna där? I Sverige har vi inte så strikta klädkoder, vi kan uttrycka ganska mycket med kläder och så länge vi är hela och rena så accepteras det mesta. Jobbar du på bank eller liknande så är det ju vissa saker som är mer ok. Men jobbar du i en bransch som har klädkoder så vet du det redan!

Men du kanske ändå en uniform? För även om du inte är flygvärdinna kan du ha en uniform. Är det jeans och T-shirt? Är det klänning och kofta? Är det långskjorta och tajts? Vilka kläder trivs du i? Gör dessa kläder till grunden i din garderob!

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *