Julbak!

Julbak

Jag använder ett ganska vanligt recept för vetebröd och lägger till saffran till jul, att göra degen lite kladdigare och låta brödet ligga framme några timmar efter är ett knep som jag av misstag kom på för att tag sedan. Pepparkakor har jag redan skrivit om och receptet på pepparkakor hittar du här!

20151203_181053

20151117_174555

Här är ett recept som jag verkligen tycker är juligt!

Jens Farmors limpa

4 koppar rågsikt

2 koppar vetemjöl

1 tsk anis (malen)

1 tsk fänkål (malen)

2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1,5 tsk salt

5 dl fil

2dl sirap

Rör ihop till en smet och grädda i långpanna i 150 grader i 1 timme. Dubbel sats blir tre vanliga långpannor!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *