”Grekisk” middag

Färsbiffar med klyftpotatis, tzatsiki och grekisksallad.20150408_181806

Du behöver:

  • 1 förp feta/salladsost
  • Köttfärs
  • Potatis
  • Gurka
  • Sallad
  • Tomat
  • Lök (gärna rödlök)
  • Vitlök
  • Yoghurt
  • Salt, peppar och rosmarin
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger

Gör maten i den här ordningen!

Tzatsiki:

  • Gurka
  • Vitlök
  • Yoghurt
  • Salt, peppar

Riv gurkan och pressa ner vitlöken i en skål med yoghurt (grekisk eller avrunnen naturell) krydda med salt och peppar. Du kan ersätta en del av gurkan med morot. Blanda, låt stå en stund innan serveringen.

Klyftpotatis:

  • Potatis
  • Olivolja
  • Salt, peppar och rosmarin

Gör klyftor av potatisen, lägg på plåt, ta på olja och kryddor och stek i ca 30 min på 200grader i mitten av ugnen.

Grekisk sallad:

  • Fetaost 1/2 förp
  • Sallad
  • Tomat
  • Gurka
  • lök
  • Salt och peppar
  • Olivolja och vinäger

Hacka och blanda, smula ner osten, krydda och häll över olja och vinäger.

Färsbiffar med fetaost:

  • Köttfärs/nötfärs
  • Rosmarin, salt och peppar
  • Fetaost

Blanda ihop, smula ner fetaosten och forma biffar. Stek på medlelhög värme eller bryn och efterstek i gryta.

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *