En ren ugn!

En ren ugn!

Vi köpte en ny spis förra sommaren och målet var väl att hålla den perfekt så länge som det gick, alltså typ 2 dagar…. Så vad kan man göra för att få den ren igen? Nya ugnar kan ha en inställning för ”självrengöring” men du behöver ofta hjälpa den eftersom spisar och ugnar sällan har armar och ben!

Pulled pork recept? Klicka på bilden!

  • Undvik

Att förebygga är alltid bra. Ha saker under, när jag sätter in en gryta som kan koka över så ställer jag den i en form! Men folie i botten är ingen bra idé även om de kan verka så, inte heller plåtar ständigt liggande i botten.

  • Torka regelbundet

Visst, det är tråkigt, men torka ur ofta! Gärna innan ugnen svalnat helt. Ta bort det som är förkolnat och bara kan sopas ut.

  • Galler

Rengör gallret med varmt vatten och diskmedel ofta så slipper du gnugga, men eftersom du antagligen inte gar gjort det så lägg i blöt, riktigt ingrott kan gå bort med cola!

  • Såpa

Kleta in, sätt på värmen på ca 100grader en stund, torka ur när det är det inte är för varmt! Skulle du glömma lite så är det inte så läskigt som när det blir kvar spår av den där läskiga ungssprayen!

  • Bakpulver

Ett annat alternativ är att blanda en pasta med bakpulver eller bikarbonat och vatten och kleta den över hela ugnen eller lite på en tandborste där det är riktigt illa! Låt det verka LÄNGE innan du torkar ur….

… så kan du börja lorta ner den sen igen!

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *