Du får ingenting ta med dig dit du går….

Varför denna religiösa underton?

Jo för att det är sant och de flesta av oss är skyldig, så även jag! Jag har saker som varken har en funktion, affektionsvärde eller monetära värde som jag dragit med mig i flyttar, som tar upp plats och som kan vara bra att ha! Min mormor fyllde ett helt hus med bra att ha… Och jag vill inte dit… det tar så lång tid av ens pensionsår att städa!

20150315_103034

En in en ut och andra idéer som kan hjälpa dig.

1. En vanlig och bra idé  är en in en ut…

köper du något nytt gör av med något gammalt, funkar det? Nja…. om det är något liknande eller om du ersätter en trasig med en hel kanske… men om det bara är för att man har lust att köpa en ny bli det gamla ändå kvar.

2. Packa ner och ställ på vinden/garaget/källaren

Saknar du det inte på ett år så behöver  du det inte.Kan också bli en rolig present från dig till dig om ett år… jag har några sådana lådor sen vi flyttade…. borde ge bort eller sälja på loppis eller så… men har liksom inte gjort det än. Sålde mycket på tradera förut, men det är en hel del jobb till ganska långt förtjänst.

3. Kläder om krympt i garderoben.

Kommer du inte i det, ge bort (om du då inte är gravid för tillfället, men du kan antingen glömma att inom överskådlig tid ha de där jeansen i alla fall) men har man dötttrar ochär dotter eller dotterdotter till någon som sparat kläder så vet man vilken guldgruva det är!

4. KÖP INTE ALLS….

Jag undviker med jämna mellanrum att gå in i affärer jag inte behöver något i alls, ibland kan man behöva göra en riktig shoppingvända, men då kan några 10kr prylar på loppis eller så hjälpa 🙂

 

5. Äg i affären

Ta med den onödiga prylen du vill ha ett varv runt affären, det brukat hjälpa mot ha begäret, lägg tillbaka saken och känns det bra då, ja då behöver du inte ha det.

6. Secoundhand

Ofta bra kvalité, då man gjorde en hel del saker för att hålla ett liv bara för några årtionden sen.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *