Dag 24 Leksaker

Dag 24

Leksaker

 

När min dotters farmor och sen min pappa frågade vad hon önskade sig på sin 7årsdag svarade jag ”inte leksaker i alla fall!”. I god tid har jag nu försökt styra in henne på:

  1. Nya sängkläder (Hello Kitty är inte lika hett längre)
  2. Fotboll och målvaktshandskar.
  3. Pengar, helst i små valörer som går att räkna!
  4. Den som köper PYSSEL (särskilt glittrigt och/eller avancerat sådant) får besök av min dotter för att pyssla!

Barn älskar sina leksaker när de ser dem en och en, men i en stor röra vet de inte vad de ska leka med! Ett tips kan vara att rotera leksakerna, att man byter in en tråkig sak mot något som förvaras tex på vinden. Detta knep används ofta på förskolor.

Och kom ihåg… Köp inga gosedjur till nyfödda, innan de är ett kommer rummet att kunna fyllas av gosedjur! Jag har lådvis och säckvis här hemma, och det har nog de flesta föräldrar (särskilt vi som sparade de vi fått själva)!

 

Några råd:

  • Kategorisera leksakerna. Saker som är liknande tillsammans
  • Lär ditt barn tidigt att plocka undan, bilder på lådorna hjälper!
  • Laga det som är trasigt om det ska behållas! Har barnet hela leksaker så kommer lusten att ha sönder minska, skruva gärna isär saker och kolla hur den fungerar! McDonaldsleksaker är bra till det. Du behöver dock en specialskruvmejsel, men riv och slit är inte ok!
  • Ha bra lådor som håller länge! En låda kan bli en stol eller stege!
  • Köp på secound hand / byt eller få av vänner eller av äldre barn som tröttnat och som vill ha pengar till annat (kolla med föräldrarna bara!)

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *