Aktivitet – Tomteland

Aktivieter i juletid

Att göra något tillsammans innan jul är ju mysigt, att komma bort en liten stund och få lite julstämning!

  • Gå på julmarknader
  • Besöka tivoli/parker som har julöppet
  • Åka ut i skogen åka skidor eller till en skidstuga som är öppen för allmänheten.
  • Köpa/hämta gran i en skogig miljö.

Tomteland

20151206_132229

Vi valde att åka till tomteland i år, det är nog sista året min dotter tror på tomte så att det är en upplevelse därför. För oss tog resan tre timmar och vi kom fram vid lunch, vi hade då redan ätit eftersom vi inte visste hur prisläget var i parken.

Min dotter älskade det jättemycket och det var det bästa någonsin efter ”High Caparral och parken i Halmstad”, det ska jag säga men jag vet inte om jag som gammal Lisebergsanställd är lite parkskadad men några saker störde mig!

Plus och minus om tomteland!

Anläggningen, husen och miljöerna inuti dem var fina och trovärdiga. Nissarna och tomten, som stannade kvar och hälsade på barnen trots att han egentligen skulle ha rast trevliga och glada. Priserna inne i parken var humana och skådespelarna var bra. Parken var lagom att gå runt i och det var möjligt för barn att röra sig ganska fritt och kunna hitta tillbaka till sina föräldrar vid en bestämd punkt.

Men för 220kr per vuxen, är det för att uppväga de annars ok priserna inne i parken? I priset kan du gå in två dagar i parken vilket de lär de ju tjäna på, eftersom det knappt finns aktiviteter för EN dag! Jag tror att kombinationen med björnparken 390kr för vuxen är att föredra om du åker två dagar. Rabatter för familjer finns!

Maten hade som sagt ett överkomlig i pris för att vara en park med barnpriser i stora restaurangen men när jag skulle köpa en smörgås för ca 30kr åt min dotter i caféet så var alla utom köttbullar med rödbetsallad slut, dessa kostade 50kr, det fanns två sådana och parken hade öppet tv

å-tre timmar till! Den andra ”maten” på caféet var pizza som kostade 90kr för en i barnpizza storlek!

Det som såldes i shoppen var ok i pris men var inget speciellt. De kunde ha haft fler lokala men ändå överkomliga saker istället för made in China grejer! Och varför är inte halloween och sommarutbudet i alla fall begränsat under juletid?

Att åka häst och vagn kostar 30kr EXTRA kontant! Det är inget som meddelas i kassan så att man kan köpa en biljett redan där eller ta ut pengar i samband med biljettköpet?

Det som var bra var skådespelarna som gjorde teaterföreställningarna, min dotter älskade det, men varför ska det vara tre akter som gör att man MÅSTE vara där i hela sex timmar?

Vad kunde de gjort för en för en billig peng för att få det bättre?

  • Musik i det existerande ljudsystemet på vägen upp?
  • Mer lampor i träden, de är sponsrade av Biltema så de har ju en leverantör i alla fall.
  • Granen som stod på torget kunde ha varit vackrare, jag såg massor av lämpligare granar i skogen runt om.
  • Fler spontana happenings med nissar och andra figurer?

Tomteland är värt ett besök om du bor mindre än 3 timmar från och har yngre barn! Packa kläder, fika och sittunderlag! Släpp loss barnen och stressa av!

tomtesäck

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *