Meny vecka 48 + Glögg

Meny vecka 48 + Glögg

I år tänkte jag faktisk göra något av de röda vinbären som jag har i frysen…. jag ska koka vinbärsglögg!

20161120_100107

Måndag: Lax med potatis, ärtor och morötter.

Tisdag: Falukorv med potatis, broccoli och vita bönor.

Onsdag: Kyckling med pasta och grönsaker.

Torsdag: Pannkaka

Fredag: Köttfärssås och spagetti

Lördag: Wok

Söndag: Pulledpork med potatis

Koka glögg

glo%cc%88gg2

Lägg de frysta bären, kryddorna och ca 3dl socker i en kastrull, häll upp vatten så att bären nästan täcks.

20161119_111116

20161119_120433Värm på svag värme tills det börjar sjuda, rör runt gånger under tiden. När bären nu är varma mosa dem mot kastrullens väggar med en träslev eller liknande. Smaka så att sockerhalten känns bra och ha i mer om det behövs. Lägg i 1-2 påsar av Twinings apple, cinnamon and raisin te för att få lite beska, det fungerar säkert bra med andra tesorter med julkänsla. 20161119_124300

Sila av bären och kryddorna och ha i lite vaniljsocker och smaka av. Häll upp på flaska och förvara i kylen om du ska ha det fram till jul!

20161119_130317

Lite dekoration och så var flaskan klar!

20161120_100107

Jag har som ni ser använt en gammal Heinz-flaska och dekorerat med min Dymo 2300 MK II ett fynd på loppis!

Eftersom jag har egna bär och hade allt annat hemma så var det bara glöggkryddorna som jag köpte ”extra” så jag fick ut 1l (2 Heinz flaskor) för ca 30kr.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *