Meny vecka 25 + Bröd

Bröd, en konst eller något som du faktiskt kan göra snabbt och enkelt själv? Det är faktiskt superenkelt att baka eget bröd! Har du en hushållsassistent eller liknande köksmaskin går det också snabbt! Mitt standardrecept finns här under, men först en meny!

  • Måndag – Tacos
  • Tisdag – Fisk och potatis med kall sås, ärtor och morötter
  • Onsdag – Kyckling med ris och sallad
  • Torsdag – Köttbullar och potatismos med broccoli
  • Fredag – Köttfärsås och spagetti
  • Midsommarafton – Midsommarmat
  • Midsommardagen – Rester

Bröd

  • 1 paket jäst
  • 1 liter vatten eller mjöl eller blandat, ljummet
  • Lite frön, solros, lin, havregryn eller annat som ger lite struktur.
  • En skvätt olja eller smör
  • Lite honung
  • Lite salt
  • Mjöl så att det blir en deg
  • Ev brödkryddor

Lägg jästen i en bunke, ta i honungen och häll på degvätskan. Blanda tills jästen löst upp sig, häll i de frön du vill ha i och fettet. Blanda lite, ha sedan in salt och kryddor och sedan mjöl tills det blir en deg. Jäs 30min. Baka ut till valfri form, bullar, limpor, brytbröd på plåt, jäs 30min igen (sätt på ugnen på 200grader för större limpor och 250grader för mindre bullar. Bullar/småbröd 12-15minuter större bröd 30minuter+

Pizzabullar – jag brukar förenkla genom att göra köttfärssås som fyllning och till middag samma dag!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *