Meny vecka 48 + Glögg
Meny vecka 48 + Glögg
I år tänkte jag faktisk göra något av de röda vinbären som jag har i frysen…. jag ska koka vinbärsglögg!
Måndag: Lax med potatis, ärtor och morötter.
Tisdag: Falukorv med potatis, broccoli och vita bönor.
Onsdag: Kyckling med pasta och grönsaker.
Torsdag: Pannkaka
Fredag: Köttfärssås och spagetti
Lördag: Wok
Söndag: Pulledpork med potatis
Koka glögg
Lägg de frysta bären, kryddorna och ca 3dl socker i en kastrull, häll upp vatten så att bären nästan täcks.
Värm på svag värme tills det börjar sjuda, rör runt gånger under tiden. När bären nu är varma mosa dem mot kastrullens väggar med en träslev eller liknande. Smaka så att sockerhalten känns bra och ha i mer om det behövs. Lägg i 1-2 påsar av Twinings apple, cinnamon and raisin te för att få lite beska, det fungerar säkert bra med andra tesorter med julkänsla.
Sila av bären och kryddorna och ha i lite vaniljsocker och smaka av. Häll upp på flaska och förvara i kylen om du ska ha det fram till jul!
Lite dekoration och så var flaskan klar!
Jag har som ni ser använt en gammal Heinz-flaska och dekorerat med min Dymo 2300 MK II ett fynd på loppis!
Eftersom jag har egna bär och hade allt annat hemma så var det bara glöggkryddorna som jag köpte ”extra” så jag fick ut 1l (2 Heinz flaskor) för ca 30kr.
Senaste kommentarer