KonMari köket del 2 – laga med (del 12)
KonMari köket del 2 –
laga med
Köket är stort men det behöver inte stressas, Marie delar upp det så att du kan ta en kategori i taget, men det tar lite tid och kraft så är du inte van att organisera och rensa vänta! Ja det är ju just det hon säger, ta inte köket först! Börja med lättare saker för att få upp tänket och farten!
Dec -16
Jag har nog en hel för mycket fortfarande men det är ju så att vissa grejer är till för saker jag sällan gör, men att rensa och dela upp i hur ofta det används är ett bra sätt. Sakerna du bara använder 1-2 gånger om året kan ligga långt in i en låda för saker som du sällan använder men behöver och ha det som en kategori!
Förvaring på bänken
Jag gillar att ha mina stekpannor stående framme på en plats i köket och inte i underskåp eftersom jag använder gjutjärn. Detta ställ köpte jag för att förvara dem i! Det är från Skeppshult och jag köpte det på Bagaren och kocken för 379kr. Marie ger rådet att ha så tomt på bänkarna som möjligt, men för just detta är stället bra för det tar bara tre små tassar som är lätt att torka runt jämfört men innan då jag hade gjutjärnet mot bänken och det ibland blev fläckar och rost!
Den ÄR superbra, efter nästan ett år med den så har jag bara gott att säga om den!
FYRA filmer om köket!
Det kommer två till om köket!
Förbrukningsvaror så som plastpåsar, servetter, engångsprylar och så den stora: Mat! Fredagar blir nu KonMari dagen då jag växlar ner för att ge plats åt annat än bara Marie Kondo!
Efter köket är det prydnadssaker på grundlistan i The Magic för att sedan gå över till det svåraste att tackla: Sentimentala saker, men det har jag redan tassat in på här och var!
Så på fredagar Sparkar vi Joy från och med nu!
Senaste kommentarer