Crock pot äventyret

Crock pot äventyret

För er som följer mig så vet ni att familjen inhandlade en slow cooker av märket Crock Pot för några veckor sedan. Då hade jag redan planerat menyer och inhandlat varor så själva tillagningen fick anpassas till vad som fanns i planerna. Nu har vi använt den två gånger och jag har lyckats smälta handtaget på locken!

Att laga mat sakta

Tanken är att maten ska lagas medan du gör annat, lägg i, ställ in och så blir det klart lagom till du är klar med det du gör.

Jag har hittills lagat två rätter. Vi har gjort älgstek med rotsaker och kycklingfilé, eftersom dessa rätter  var ganska basala och inte var så anpassade för crock pots smakade de ugnsstekta så det kommer fler tester av ”riktiga” cock pot recept!

Tinad älgstek, rotsaker i bitar och viltkrydda  8 timmar på låg.

20160828_085927 20160828_091123

20160828_155132

20160828_091432

 

Kyckling med bbqsås,

Frysta kyckingfileér, lök, bbqsås. Inställd på hög i ca 4 timmar

20160904_102910 20160904_135753 20160904_141740

Smält lock

Så, när jag lagat mat la jag locket på spisen där jag hade crock poten stående. Men plattan var varm och handtaget smälte! Vi lyckade ”bygga” ett handtag av den smälta plasten och det finns som tur är ebay så det får bli ett senare projekt!

20160904_155347

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 22 oktober, 2017

    […] ingen grytmänniska, det är nog mer min mans grej, att slänga ner en massa saker i en gryta eller crockpot och […]

Lämna ett svar till Meny vecka 43 » Annika organiserar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *